top of page

הגישור במשפחה "הלכה למעשה":

 

תהליך הגישור מתנהל כתמהיל של פגישות משותפות בין הצדדים למגשרת ופגישות נפרדות של כל צד להליך עם המגשרת.

תחילה, נקבעת פגישה משותפת בין הצדדים למגשרת, במסגרתה מספרים הצדדים אודותיהם ואודות משפחתם.

 

המטרה בפגישה הראשונה הנה בירור ובחינה משותפת האם מסלול הגישור מתאים לצדדים בקונפליקט וכן תיאום ציפיות מהמגשרת וכן האחד מהשני. כמו כן, במהלכה ניתנת לצדדים האפשרות לבחון את מידת התאמתה של המגשרת אליהם והאם היא האדם הנכון מבחינתם לקחת חלק בהליך או שמא עליהם לפנות למגשר חלופי או הליך חלופי.

 

במהלך הפגישה הראשונית תבחן המגשרת ותוודא כי הצדדים אכן מבינים את מהות מסלול הגישור ובכלל זה את יתרונותיו על פני ההליך החלופי בערכאות המשפטיות השונות. כמו כן יפרסו הצדדים לקונפליקט את צרכיהם ואת האופן בו הם רואים את הסכסוך ופתרונות אפשריים לו.

 

יצוין כי אין הליך גישור אחד דומה למשנהו, וכל קונפליקט שונה. התקדמות תהליך הגישור נקבעת, בין היתר, במידת בשלות הצדדים להתקדם לקראת השגת פתרון. לדוגמה- יש מגושרים שכבר במהלך הפגישה הראשונה מרגישים שנכון מבחינתם לפרוס את כלל הדברים העומדים על הפרק והדורשים פתרון, אחרים ישתפו אודות המשפחה שלהם ומורכבותה.

 

לאחר הפגישה הראשונית, תערך פגישה נפרדת וחסויה של המגשרת עם כל אחד מהצדדים בסכסוך. מטרת הפגישה הנפרדת, לאפשר לכל צד לשוחח בפתיחות על דברים הנוגעים לו באופן אישי ולקונפליקט עצמו וכן לשאול שאלות אשר לא חש בנוח לדון בהם במהלך הפגישה המשותפת.

במהלכה של הפגישה הנפרדת, תוכל המגשרת לברר סוגיות ולדון בנושאים בהם רצוי לדון בנפרד בכדי ליצור אווירה נוחה ופתוחה לדיון ולהימנע מיצירת מתח מיותר בדיון בפורום משותף.

 

השלב הבא בתהליך הגישור משתנה ממקרה למקרה. הקצב הוא אישי, אינדיבידואלי ומותאם לקצב שמתאים למגושרים עצמם. אין תבנית דומה ואחידה לכולם. אורכו של התהליך תלוי במורכבות הנסיבות ומצב בשלותם של המגושרים. יש המסיימים תהליך גישור במספר פגישות מצומצם (3-8 פגישות) ויש הנדרשים להיות בתהליך מספר חודשים על מנת להצליח להגיע להסכמות. תהליך גישור בממוצע אורך בין 3 ל-4 חודשים. ההבדל בין מגושרים המסיימים תהליך גישור במהירות יחסית לאחרים הדורשים זמן רב הוא בעיקר תלוי במספר קריטריונים: רמת הבשלות של הצדדים, הזמן שחלף מרגע ההחלטה הראשונית ומה נעשה עד כה, יכולת התקשורת בין הצדדים ויכולתם להכין "שיעורי בית" בין פגישות כגון בדיקת תקציב, שווי נכסים ועוד.

הליך הגישור נתפר ומותאם לכל מקרה באופן אישי ובהתאם למקרה ולצרכי הצדדים, כאשר המטרה היא הגעה להסכמות, ניסוח הסכם והגשתו לבית המשפט לשם אישורו.

bottom of page